Mindfulness op het werk


Beter omgaan met stress en werkdruk
#210526
Opleiding | Stress en motivatie

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding hebt u meer inzichten in hoe en waardoor uw leven en werk kwaliteitsvoller, efficiënter en creatiever kan worden.

Introductie

'Het werk' is voor veel mensen een bron van stress. Het is niet eenvoudig om tegemoet te komen aan alle eisen van uw werk en in te spelen op de constante stroom van veranderingen. Hoe vaak gebeurt het ook niet dat we terwijl we aan het eten zijn ondertussen nadenken over wat er nog allemaal moet gebeuren? Heel vaak zijn we met onze aandacht 'mindless': we piekeren, maken plannen, we dagdromen, we zitten met onze gedachten in het verleden of in de toekomst, we leven op automatische piloot, ...

Omschrijving

Mindfulness betekent 'met uw volledige aandacht in het hier-en-nu zijn'.

Bij mindfulnesstraining, ook wel aandachtstraining genaamd, traint u aandacht, concentratie, bewustzijn, ... Alles wat u met aandacht doet wint namelijk aan kwaliteit en overzicht. Het kan u leren om bepaalde denkprocessen om te draaien en efficiënter te werken. De essentie van mindfulness bestaat erin om zoveel als mogelijk in het hier en nu te leven en u niet te laten afleiden door zaken die er niet toe doen. Mindfulness klinkt misschien zweverig, maar is het eigenlijk helemaal niet. Wetenschappelijke studies bevestigen de positieve effecten van deze meditatietechniek bij mensen met stress- en gezondheidsklachten. Doorbreek die 'automatische piloot' en leef en werk bewuster én efficiënter!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training richt zich tot iedereen die een kwaliteitsvol evenwicht wil bewaren tussen werk en privé en die efficiënt wil presteren onder druk.

Bijkomende info

Deze opleiding biedt u voor een kleine meerprijs de mogelijkheid om aansluitend op de opleiding een gepersonaliseerd gesprek te hebben met de docente waarbij er dieper ingegaan kan worden op uw ervaring met de nieuwe vaardigheden en de vertaling naar uw eigen werkplek.

(*) Gelieve bij inschrijving via de website 'interesse in coaching' te willen invullen bij opmerking indien u hierover meer informatie wenst.

Methodologie

Deze training is vooral praktisch en ervaringsgericht. Er is voldoende ruimte voor leerwensen en het delen van ervaringen. We werken met eenvoudige concentratie en- focusoefeningen. Bedoeling is dat u de aangeleerde vaardigheden ook thuis verder onderhoudt. Dit via digitale oefeningen om er verder mee aan de slag te gaan.

Programma

Deel 1: Mindfulness op de werkplek en uw dagelijks leven

  • Wat is het?
  • Tijd vrijmaken voor Mindfulness
  • Uw mentale veerkracht vergroten op het werk en thuis
  • Hoe ermee aan de slag gaan?

Deel 2: Verankeren

  • Uw efficiëntie en uw creativiteit verhogen
  • Verder op weg na deze opleiding: opmaak persoonlijk actieplan

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 02/05/2022 18:30 21:30
maandag 09/05/2022 18:30 21:30
maandag 16/05/2022 18:30 21:30
maandag 23/05/2022 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Bluepoint Antwerpen
  • Filip Williotstraat 9
  • 2600 Berchem
Bekijk op Google Maps

Contact

  • info@portiskills.be

Prijsinfo

Deze opleiding komt niet in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.