Focus en breinvriendelijk werken

#220703
Opleiding | Persoonlijke vaardigheden

Introductie

In de 21ste eeuw leven we in een kenniseconomie. Onze hersenen zijn ons belangrijkste hulpmiddel voor onze productiviteit. Onze voornaamste bijdrage op ons werk komt al lang niet meer uit onze fysieke kracht maar wel uit onze mogelijkheden om te denken, te analyseren, informatie te verwerken, verbanden te leggen, te organiseren, plannen, verbeelden, scenario’s uit te werken, enzovoort.

Omschrijving

In onze wereld van steeds meer en sneller, van altijd geconnecteerd en bereikbaar te zijn in een niet aflatende stroom van informatie staat ons denkend brein onder druk. Dit ondermijnt onze productiviteit, onze creativiteit en onze (mentale) gezondheid.

Focus wordt dan ook beschouwd als het nieuwe IQ. U kunt slim zijn, maar als u uw aandacht niet op uw taak kunt richten, heeft u daar niets aan.

Inzichten uit de neurowetenschap kunnen ons helpen om onze hersenen efficiënt en duurzaam te gebruiken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die efficiënter aan de slag wil met zijn dagelijkse uitdagingen, taken en verantwoordelijkheden.

Programma

Deze workshop belicht volgende topics:

  • Werking van het 3-delige brein
  • Waarom multitasken nefast is
  • Hoe komt focus tot stand?
  • Hoe uw focus behouden?
  • Het belang van ont-focussen
  • Omgaan met aandachtskapers

U krijgt een stappenplan om uw hersenen te trainen naar meer focus en hoe u die focus kunt

behouden. Daarnaast is het ook essentieel uw aandacht te richten op wat écht relevant is voor uw werk. U maakt kennis met de prioriteitenmatrix en leert hoe u deze kunt gebruiken om keuzes te maken waar u uw hersenen voor inzet.

Carine Dewulf is master bedrijfspsychologie, coach en trainer. Ze heeft een ruime ervaring met het coachen en begeleiden rond stress, burn-out, veerkracht, perfectionisme, focus en positiviteit.

Carine is enthousiast als ze haar inzichten en ervaringen kan delen. Ze motiveert haar klanten graag om nieuwe paden te bewandelen, te experimenteren, te durven.