Beter presteren met hoger EQ en NLP


Emotionele intelligentie ontwikkelen en uitbreiden
#150305
Opleiding | Persoonlijke vaardigheden

Omschrijving

Wist u dat er een link bestaat tussen uw emotionele quotiënt of EQ en uw prestaties op de werkvloer? En dat mensen met een hoog EQ meer kans hebben op succes?

Er is al heel wat geschreven over EQ, het vermogen om te begrijpen wat in mensen omgaat en deze kennis vervolgens te gebruiken om het beste resultaat te behalen.

Het goede nieuws is dat EQ in tegenstelling tot IQ aan te leren valt.

NLP (Neuro-linguïstisch Programmeren) wordt gezien als een krachtig, doelgericht instrument voor communicatie en gedragsverandering.

Aan de hand van NLP en oefeningen ontdekt u tijdens deze opleiding uw onbewuste patronen en leert u deze afstemmen op die van de ander.

Na deze opleiding

  • Heeft u inzicht in uw emoties en denkpatronen
  • Kunt u deze reguleren en sturen
  • Onderkent u andermans emoties en denkpatronen
  • Kijgt u efficiëntere interacties en relaties met anderen

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie emotioneel intelligenter wil handelen, op de werkvloer en in het dagelijkse leven.

Methodologie

We werken in deze training volgens de leercyclus: eerst ervaart u in een oefening waar het om draait. Van daaruit worden modellen toegelicht en expliciet gemaakt. Een zeer levendige en praktische werkwijze die u toelaat de opgedane kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Programma

Omgaan met uw eigen emoties

  • Kennis van uw emoties en het reguleren ervan zijn twee essentiële elementen van emotionele intelligentie. Krijg meer controle over uw emoties en laat ze u helpen (de werking van emoties en state-management).

Omgaan met taken en doelen

  • Het succesvol uitvoeren van een plan, een project of een taak begint bij zelfmotivatie en het helder maken van de doelstelling. Ook hier is het de wisselwerking tussen de (bewuste) rationele overwegingen en de (onbewuste) emotionele triggers die zorgen voor effectieve resultaten.

Omgaan met anderen

  • Interpersoonlijke vaardigheden vormen het laatste luik van emotionele intelligentie. Net als computers zijn mensen niet altijd 'compatibel'. We kijken elk op onze manier naar de wereld, denken er het onze over, voelen dingen anders aan ... Het kan ook anders. Breng standpunten samen en kom tot harmonieuze relaties. We leren het model van de waarnemingsposities te gebruiken om conflicten op te lossen. Dit wordt aangevuld met inzichten over het stellen van goede vragen. Pas uw taal aan en sluit aan bij de voorkeur van uw gesprekspartner.

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Prijsinfo

Komt er aan in het najaar 2021.

2015-305-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Stephan Vanhaverbeke startte in 1993 zijn eerste communicatiebedrijf. Hij bouwde een uitgebreide ervaring op in de marketing, communicatie en sales en richtte diverse succesvolle ondernemingen op. Vandaag ondersteunt Stephan medewerkers, bedrijfsleiders en leidinggevenden bij het realiseren van hun ambities. Stephan is gecertificeerd NLP trainer en auteur van het boek "Talent Werkt!"